Източник ФокусНамаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет.

...
Източник ФокусНамаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет.
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Намаляването на партийната субсидия на 1 лв. е узаконен рекет! Бизнесът ще трябва да плаща на повече от 2 партии, за да му върви

Източник Фокус

Намаляването на партийната дотация на 1 лева е легализиран рекет. Това сподели финансовият специалист Мика Зайкова, представена от " Фокус ". Според нея в случай че това се случи ще остане единствено една партия. Предложението е надалеч от американския модел, изясни Зайкова, като посочи, че то е безредица и корупция. 

„ Преди да въведем дотациите отново имаше сходно нещо, единствено че тогава, с цел да му е добре на предприемача, да му е умерено – плащаше и на едните, и на другите, с цел да му е умерено. Който и да завоюва, той все е на келепир. Работата е там, че в този момент бизнесът би трябвало да заплаща на повече от две партии, тъй като нито една не може да завоюва цялостно мнозинство и не може да пристигна на власт сама.

Плащайки на повече от две партии, ще му остане ли на бизнеса част от облагата или това, което желае да подари? Първата ми мисъл беше, че няма да има опция да прави дарения там, където в действителност би трябвало “, разясни финансистът.

Според Мика Зайкова предлагането за отвореното партийно финансиране е безогледно и преждевременно. Въпросът за финансирането на партиите би трябвало да се обмисли по този начин, че да има народна власт и многопартийност, добави финансовият специалист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР